e-Beyas Test Uygulama Eğitimi Yapıldı

//e-Beyas Test Uygulama Eğitimi Yapıldı

e-Beyas Test Uygulama Eğitimi Yapıldı

Üniversitemizde e-devlet çalışmaları kapsamında Üniversitemiz “Elektronik Belge Yönetimi ve Arşivleme Sistemi (e-BEYAS) uygulamasına geçiş çalışmaları başlatıldı. Bu doğrultuda e-BEYAS uygulamalarının güvenli, sürdürülebilir bir platformda ve etkin bir biçimde
yürütülmesini sağlamak amacıyla iki grup halinde 2- 3 Mayıs 2012 tarihleri arasında Rektörlük Birimleri eBEYAS Sorumluları için Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Bilgisayar Laboratuvarı’ nda uygulama eğitimi yapılarak; Rektörlük idari birimlerinde BEYAS Test Uygulaması açıldı.

Belge Yönetimi ve Arşiv Sistemi (BEYAS) Koordinatörü Doç. Dr. Fahrettin Özdemirci; Üniversitemiz belge akış ve işlem süreçlerinin elektronik ortama taşınarak belge ve dokümanların güvenli elektronik ortamda üretilmesi ve dışarıdan elektronik ortama aktarılan belge ve dokümanlarla birlikte yasal ve idari düzenlemelere uygun olarak yönetilmesi, kayıt altına alınması, paylaşılması, arşivlenmesi ve raporlanmasını sağlayan web tabanlı esnek ve diğer uygulamalarla entegre olabilen e-imza destekli e BEYAS’ ın Faz-1 ve Faz-2 süreçleri sonucunda uygulamanın BEYAS Modeli kapsamında geliştirileceği ve kurulması işlemlerini kapsayacağı bilgisini verdi. e-BEYAS Test Uygulama Eğitimi, Türksat Uydu Haberleşme Kablo Tv ve İşletme A.Ş. Uzmanları tarafından verildi. Sistemin üniversitemiz tüm birimlerinde kullanımı sağlamak amacıyla yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında Fakülte, Enstitü, Yüksekokul ve Araştırma ve Uygulama Merkezleri e-BEYAS Sorumluları için uygulama eğitimi yapılacak.

tarafından| 2017-01-31T14:04:17+00:00 Temmuz 26th, 2012|Kategoriler: Haberler|e-Beyas Test Uygulama Eğitimi Yapıldı için yorumlar kapalı